ΕΣΠΑ 2014-2020

Νεα ανακοινωσεις

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Ο Δικαιούχος Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») υλοποιεί Σχέδιο Δράσης με τίτλο: «ΕΠΕΚΑ_ Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καλαμάτας».

 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ 

 Κανάρη 20 Αθήνα Τ.Κ.10674 
Tηλ. 210-3625300, Fax. 210-3618341 E-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο  Δικαιούχος Φορέας Παροχής Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών «ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Φ.Π.Σ.Υ.Υ. «Ε.Π.Ε.Κ.Α.») υλοποιεί Σχέδιο Δράσης με σκοπό τη δημιουργία νέων ή/και τη συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας», με τίτλο: «ΕΠΕΚΑ_ Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Καλαμάτας», στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» (ΕΣΠΑ), Θεματικού Άξονα 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

 

Αντικείμενο/ Περιεχόμενο Φυσικού Αντικειμένου:

Η Υλοποίηση του ανωτέρω Σχεδίου Δράσης αφορά στη δημιουργία νέων /συνέχιση της λειτουργίας υφιστάμενων «Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στην Περιοχή του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίες παρέχουν μια δέσμη ομογενοποιημένων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους, αστέγους και άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας/απειλούμενα από φτώχεια.

 

Στόχος:

  • Η ενδυνάμωση και κοινωνική ενσωμάτωση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και ειδικότερα των ατόμων ευρισκόμενων σε κατάσταση φτώχειας, απειλούμενων από φτώχεια και αστέγων μέσα από ενέργειες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης, οι οποίες παρέχονται από όλες τις Κοινωνικές Δομές του σχεδίου προς τους ωφελούμενους.
  • Η αντιμετώπιση του φαινομένου της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού για μεγάλο μέρος του πληθυσμού που έχει πληγεί από την οικονομική κρίση.

 

Αποτέλεσμα και ειδικότερος στόχος της πράξης:

  • Η δημιουργία 24 θέσεων απασχόλησης έμμεσα ωφελούμενων ανέργων νέων έως 30 ετών, μέσω της πρόσληψής τους για τη δημιουργία νέων / συνέχιση λειτουργίας υφιστάμενων Κοινωνικών Δομών του Σχεδίου.

 

Κοινωνικές Δομές και Παρεχόμενες Υπηρεσίες:

Α. Κοινωνικό Παντοπωλείο: Κατάστημα για διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκες σε ωφελούμενους.

Β. Δομή παροχής Συσσιτίων: Δομή παροχής συσσιτίων για την τροφοδοσία γευμάτων σε ωφελούμενα άτομα.

Γ. Κοινωνικό φαρμακείο: Παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και λοιπών παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ωφελούμενα άτομα.

Δ. Δημοτικός Λαχανόκηπος: Έκταση ενιαίου αρδευόμενου και περιφραγμένου αγροκτήματος, η οποία κατανέμεται σε ισομερή τεμάχια, σε ωφελούμενα άτομα, προκειμένου νατα καλλιεργήσουν, με αποκλειστικό σκοπό την σίτιση τους.

Ε. Τράπεζα χρόνου: Δομή συναλλαγής ωφελούμενων για τις ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών με μονάδες εναλλακτικού συστήματος.

ΣΤ. Γραφείο Διαμεσολάβηση: Δομή παροχής πληροφόρησης και υπηρεσίες διευκόλυνσης σε ωφελούμενα άτομα σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Κοινωνικές Δομέςκαι σχετικά με την προώθησή τους στις αντίστοιχες δομές με βάση τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.

Πλέον των ανωτέρω υπηρεσιών που παρέχονται, ανά Κοινωνική Δομή παρέχονται και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πληροφόρησης με στόχο την ενδυνάμωση και κοινωνική ενδυνάμωση των ωφελούμενων.

 

ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΝΤΑΙ:

1. ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

2. ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ